dhcn
29-04-2017
meld u aan voor de DHCN show
Aanmelden komende show: 4 juni 2017


Bijgaand formulier moet u gebruiken om u aan te melden op onze show

 

DHCN Pinkstershow 4 juni 2017 in Zaltbommel

Laat ik maar beginnen met het adres: Dogcenter, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk. U kunt via de A2, afslag Zaltbommel, dit adres in enkele minuten bereiken. Er kan gratis geparkeerd worden achter de hallen op het terrein van het Dogcenter volg daarvoor de borden P van het Dogcenter.

Wat u moet weten omtrent de Pinkstershow.
Als u vooraf heeft ingeschreven kunt u vanaf 8.00 uur tot 9.30 uur zich aanmelden bij het secre-tariaat in Hal 1.
Als u alleen een hond of honden voor het middagprogramma in-schrijft mag u zich ook later aan-melden: tot 12.30 uur! Het secretariaat pauzeert tussen 13.00-14.00 uur.
De voorinschrijving staat tot 26 mei open bij het secretariaat
Let u op, want het gaat hard met de inschrijvingen, het maximum aantal inschrijvingen is 75. Meer honden kunnen we niet keuren op deze dag. Vooringeschreven honden worden opgenomen in de catalogus.
Schrijft u zich pas in op de show dag zelf houdt u dan rekening met een extra inschrijfbedrag van 5 euro. Uiteraard staat u dan niet in de catalogus, maar doet u wel ten volle mee!
U kunt inschrijven vanaf de jongste pup klasse 4-6 maanden. Let op dat de pups ingeënt zijn!

Loopse teven en/of vloeiende teven worden niet toegestaan op de show. Dit besluit is genomen met de reden: het infectiegevaar voor de loopse teven zelf, en het geeft onrust en stress bij de overi-ge honden. Heeft u hier vragen over neem dan ook contact met ons op!

We hebben op de DHCN-Pinkstershow 2 keurmeesters: Zij zijn E&B (Exterieur en Beweging) keurmeesters. Beide keurmeesters dragen samen zorg voor de eindkeuring.

Er worden punten gegeven aan iedere hond en ook een kwalificatie, die later op de oorkonde wordt bijgeschreven.
Hierover meer in de showcatalogus die u ontvangt op de show.
Naast het keuren van de verschillende klassen zijn er nog extra showactiviteiten: er is weer de kind /hond parade (voor kinderen t/m 12 jaar). U kunt u hiervoor gratis aanmelden.
Inschrijven voor de kind/hond parade kan ook op de showdag zelf met elke ingeschreven hond, dus ook met de hond waarmee u bijvoorbeeld zelf show loopt.
Naast de gebruikelijke indeling nog enkele bijzondere klassen die uitnodigen tot deelname:
Er zal dit jaar ook een nakomelingen klasse zijn op de show.
Dit houdt in dat de mama en papa met 3 tot maximaal 5 pups van hetzelfde nest gepresenteerd gaan worden. De honden krijgen geen keurrapport en worden beoordeeld op de presentatie. De beste nestpresentatie krijgt een prijs. Iedere nest deelnemer ontvangt een rozet. Daarnaast kunnen de pups natuurlijk ook indivi-dueel meedoen in hun klasse. Indien u dit wilt gaan doen neemt u dan contact op met het secretariaat
Speciaal is er een Knuffelklasse, met prijzen. Uw hond is tenslotte de mooiste en liefste, dus waarom niet?
Er is een veteranenklasse (reu en teef vanaf 8 jaar) die mee doen voor de BIS!!! Dus schrijf ook uw Veteranen in!
Er is een Castratenklasse voor alle (reuen) castraten met eigen competitie en prijzen.
Schrijf u ze in, ze zijn het waard om ge-showd te worden!!!

Er doen zowel Oudduitse Herders als Lang stokhaar Herders en Duitse Herders mee aan de show.
Het hangt af van het aantal inschrijvingen of wij voor de Lang stokhaar Herders en de Duitse Herders een aparte competitie maken.
Er zal niet gediscrimineerd worden in de keuringen d.w.z. een Lang stokhaar- of stokhaar Duitse Herder kan net zo goed win-nen als de Oudduitse Herder.
De stichting Gezonde Duitse Herder zal ook weer van de partij zijn, net als vorig jaar, met een stand in Hal 1.
Ook zal de Snuffelspulshop aanwezig zijn (buiten). Hier kunt u allerlei honden benodigdheden aanschaffen zoals bv : speelgoed, kussens, zakken met kluiven ed.
We hebben ook dit jaar weer mooie prijzen en voor de BIS (Best in Show) een prachtige glasstandaard dit jaar en natuurlijk onze mooie DHCN rozet voor iedereen.
Daarnaast krijgen degenen die mee doen aan de keuring een keurverslag. Het keurrapport is dit jaar apart van de oorkonde. U krijgt dus na afloop zowel een keurrapport als een oorkonde mee naar huis. De afgifte van het keurrapport kan even duren. Houdt u daar alvast rekening mee want het is een precies werkje voor het secretariaat.

Ringtraining
Wilt u voordat u de ring in gaat nog een keer oefenen dan kan dat vooraf tijdens een ringtraining die buiten wordt gegeven. Vanaf 9.00 uur.

Het programma
.
De show start om 9.55 uur met het welkomstwoord van de voorzitter en om 10.00 uur gaan we van start met de show.
De jongste puppy's (4-6maanden) zullen de spits afbijten in de ringen en meteen na hun keuring volgt hun plaatsing en hun “BIS”.
Op dezelfde wijze verloopt het programma voor de puppy's (6-9 maanden) die daarna gekeurd gaan worden. Ook hier direct hun plaatsing en bepaling van hun “BIS”.

Tijdens showen wordt uw hond gekeurd en daarbij natuurlijk ook aangeraakt door de keurmeester.
Ook moet de hond zijn tandjes laten zien, even kunnen blijven staan. Oefent u dat alvast thuis. Het verloopt op de show gemakkelijker als de hond dit gewend is.
Ook zult u met de andere Herders in de ring een of meer rondjes moeten lopen zodat de keurmeester een indruk krijgt van de beweging. 2 keer moet u alleen lopen voor de keurmeester met uw hond in de ring.
In de ring zijn snoepjes toegestaan en ook knuffels, als de hond daar makkelijker door loopt, maar alstublieft geen piepjes want dat stoort andere honden.
Het lijkt logisch, maar toch nog maar eens vermeld: agressieve honden worden niet gekeurd en pinnen banden/muilkorven, Gentle Leaders en dergelijke worden niet toegestaan. Ook hele angstige honden die zich niet willen laten betasten door de keurmeester kunnen niet worden gekeurd.
Er hoeft tijdens de keuring geen showlijn gebruikt te worden. U kunt dus gewoon uw eigen halsband en riem gebruiken. Tuigjes zijn niet wenselijk, in verband met het goed kunnen bekijken van de hond door de keurmeester.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen per klasse zullen de Puppy klassen (4-6 en / 6-9 maanden), de Jeugdklassen (9-18 maanden) en de Tussenklassen (15-24 maanden) voor de lunch geshowd worden.
De Open klassen (15 mnd en ouder) en Veteranenklassen (vanaf 8 jaar) zullen dan na de lunch geshowd worden.
De kind/hond parade en de nakomelingenklasse en castraten-klasse zullen ook na de lunch worden gepresenteerd.
Als laatst volgt de keuring in de Ere ring waarin we de beste Herders te zien krijgen van: de Jeugdklasse, de Tussenklasse, de Open klasse de Veteranenklasse.

Rond 15.30 uur zal bekend zijn wie BIS (best In Show) en Reserve BIS (tweede plaats) is geworden en dat zal net als vorig jaar vast weer heel spannend worden.
Dit jaar hebben we een prachtige glasstandaard als prijs voor de BIS en de reserve BIS.
Wij streven naar een super gezellige en onvergetelijke dag voor alle aanwezigen en voor alle winnaars. Het moet een dag worden waar we elkaar weer ontmoeten en zien hoe mooi al onze Herders zijn, of zijn geworden als toen we ze zagen de vorige keer!
Heel veel plezier, laten we er een geweldige dag van maken, wij hebben er heel veel zin in.

En wilt u ons helpen tijdens de show geeft u dat dan aan ons door. Vele handjes maken licht werk. We zoeken nog een fotograaf en een schrijver.