dhcn
8-10-2017
Wandelen met de DHCN
op deze pagina de wandelagenda
DHCN Wandelingen in 2017: programma
Zondag 8 oktober De Elzen      Janny  
Zaterdag 11 november Giersbergen Ellen Let op gewijzigde datum!
Zondag 17 december     nog in te vullen met nieuwe locatie
       
Zondag 8 oktober: wandeling De Elzen bij Dordrecht

Aan de rand van Dordrecht ligt het bos de Elzen.
Het is een echt waterparadijs. Een uitgestrekt netwerk van kreekjes eilanden en wilgenbossen.
Hier mogen honden in een bepaald stuk loslopen. Aansluitend aan dit bos bevindt zich de open vlakte. Dit is speciaal door de gemeente aangelegd voor honden paarden en wandelaars. Hier is een grote plas waar de honden kunnen zwemmen.
Voor onze viervoeters natuurlijk onmisbaar.
De wandeling duurt ongeveer een kleine 2 uur . Na afloop is het bij mooi weer mogelijk om wat te drinken op het terras bij restaurant de Viersprong vlak bij de parkeerplaats. Honden zijn hier binnen niet welkom, (wel op het terras).

We verzamelen om 13.15 op de parkeerplaats (Noorderelsweg 6) en starten 13.30 uur met de wandeling.

Groetjes Janny

De eerste foto's zijn er al! kijk op de speciale verslagpagina

Zondag 10 september: Wandeling Katwijk-Noordwijk v.v. via strand
10 september wandelden we weer langs de vloedlijn bij Katwijk.

Hoewel er in de ochtend nog her en der een buitje valt, en het zelfs tijdens t verzamelen nog wat spettert lopen we uiteindelijk toch een droge wandeling, met zelfs een doorkomend zonnetje. En maar goed ook, want de wind is behoorlijk hard. (Dat wil je met slagregen niet mee maken) En toen kwamen er toch weer meer wandelaars mee lopen dan was verwacht.
In kolonne vertrekken we naar zee. Pas op t strand worden de riemen netjes losgemaakt en zo ‘waaien’ onze herders wat beter uit dan bij afgelopen voorjaarswandeling.
Het zeer brede strand laat iedereen ook flink uitwaaien. Met wind in de rug lopen we sneller en zo zijn we eerder dan verwacht bij Take 2. Vlak voor de strandtent ontmoeten we de eerste 2 ‘Lucky Angels’ die daar hadden afgesproken. (pups uit ons laatste nestje) De andere 2 Lucky’s komen er vlak achteraan. Altijd zo leuk om weer nestgenoten terug te zien! En er zijn nog meer ‘familieleden’ aanwezig.
Door de harde wind is t niet zo druk als anders en heeft iedereen wel een zitplaats, zowaar nog in t zonnetje ook. Het is toch weer een vermelding waard dat alle herders even zoet en rustig aan de voeten van hun baasjes liggen, er valt geen onvertogen woord. Echt mooi om te zien!
Na de pauze blijken er, zoals altijd, al een aantal huiswaarts te zijn gekeerd. De groepsfoto laat dus wat minder wandelaars zien.
Terug naar Katwijk hebben we de wind flink tegen en is het behoorlijk ploeteren. Je kan bijna op de wind zitten en t zand knarst tussen de kiezen. Maar dat mag de pret niet drukken. De herders genieten en de baasjes niet minder.
In Katwijk kunnen we lekker bij komen en wordt er weer heerlijk gegeten, gedronken, gekletst en gelachen.
Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het was leuk. En het is steeds weer een feest om je eigen nakomelingen terug te zien!

Maj

Overzichtspagina met fotolinken

 

DHCN wandeling 13 augustus 2017 Hoorneboegse Heide Hilversum
Op de Hilversumse heide was het heerlijk wandelen met de honden. Een prachtige vlakte met mooie planten (heide en grasklokjes) en een prachtig uitzicht. Een gebied wat doorkruist wordt door smalle en bredere wandel- en fietspaden. De runderen hebben we niet gezien, wel paarden. Met een groep van een kleine 20 honden gingen we op pad. Bijzonder waren de vliegactiviteiten op het vliegveld Hilversum. Die van de KLM zal er wel niet thuishoren. De honden hadden er geen last van, die speelden met elkaar. Het leek overigens deze keer wel een fotografentocht. Iedereen nam heerlijk de tijd om foto's van de honden te maken tussen de mooie paarse heide. We zien de mooiste graag. Stuur deze in of stuur de link ervan zodat we die hier kunnen plaatsen.

Na het wandelen doorkruisten we met onze auto's de bossen rondom Hilversum, om te eindigen bij restaurant de Paddestoel, waar we onzer het genot van drankje en een hapje nog even nagenoten. Lex en Joke dank voor de organisatie!

Overzichtspagina met foto(linken)

 

wandelen met de DHCN

De DHCN organiseert zo mogelijk iedere maand een wandeling voor u. Kenmerken van de wandeling: op eigen risico, gezellig, doorgaans niet al te lang, en afgesloten met gezellig samenzijn (niet verplicht!) op een terrasje.

De wandelkalender van alweer het vijfde seizoen van de DHCN. De kalender is zoals altijd weer samengesteld door onze eigen leden, onder leiding van Ellen van Vierbergen.

U hoeft geen lid te zijn van de DHCN (uiteraard stellen wij het lidmaatschap wel op prijs) : iedereen is welkom, nogmaals: op eigen risico! Aanmelden bij de organisatie is wel vereist (gebruik vermeld e-mailadres!), omdat we graag willen weten of iedereen de startplaats heeft gevonden (graag uw mobiel/GSM nummer), en om een eventuele reserveringsomvang op het terras na afloop in te kunnen schatten. Ook kan de organisatie eventuele wijzigingen via de mail aan u doorgeven!

Er zijn een aantal spelregels om de wandeling goed te laten verlopen: komt u alleen neem dan a.u.b. niet meer dan twee honden mee, bent u met twee personen neem dan a.u.b. niet meer dan drie honden mee. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw honden en hun gedrag tijdens de wandeling.

De wandelingen houden we bij voorkeur in losloopgebieden. Respecteer de regels ter plekke.

Wij hebben een aantal vaste plekken waar we regelmatig terugkomen: Wij zoeken vooral plekken waar voldoende losloopgebied is, zo mogelijk water, en een restaurant in de buurt is. Kent u ook zo'n plek dan houden wij ons aanbevolen!
Als u een wandeling wilt leiden neem dan contact op met Ellen van Vierbergen.

Wandelen met de LSOHV
Naast onze wandelingen worden er ook wandelingen door de LSOHV. georganiseerd. Wij proberen elkaars agenda's hierbij af te stemmen zodat er per maand twee mogelijkheden zijn! De agenda van de LSOHV is te vinden op http://www.lsohv.nl/wandelen/

Hun voorlopige agenda voor 2017:

22 januari Nieuwjaarswandeling Apeldoorn
18 februari Hooge Vuursche Baarn
12 maart Zwolsebos Heerde
2 april Strandwandeling Noordwijk
7 mei Kibbelveen Schoonoord
24 juni Ginkelse hei zaterdag
30 september Hellendoornseberg Hellendoorn zaterdag
29 oktober Soesterduinen
11 november Bussloo zaterdag
10 dec Egmond aan zee