dhcn
18-02-2018
Wandelen met de DHCN
op deze pagina de wandelagenda
DHCN Wandelingen in 2018 nieuwe agenda
Locatie

Maand Dag Organisator/begeleider
wandelingen in 2018:      
Leenderheide februari
18
Peter

Wandeling Leenderheide 18 februari

Beschrijving wandeling 
Na de aanleg van een wildbrug is de wandeling drastisch gewijzigd. Het parcours is afwisselend geworden, de bossen zijn uitgedund, en de paden spannender. Het is een van de langere (8 km) wandelingen door bos en hei, met halverwege een "speelweide", en verderop een duincomplex. Er is geen water onderweg, en omdat de wandeling uit twee aaneengeschakelde routes bestaat kan door de pups ook gekozen worden voor de "kleine" helft. De Clown is een Pannenkoekenrestaurant in de buurt waar we welkom zijn.
 
Verslag van de wandeling 
Mooi weer, leuke groep, kortom je hebt wat gemist als je er niet bij was! foto's

Haringvliet
maart
11
Marcel
Katwijk
april
15
Maj
Chaam
mei
6
Ellen
Soeterduinen
juni
17
Lex
Roestelberg/ Kaatsheuvelse IJsbaan
juli
14
Ellen of Peter
nader te bepalen
augustus


Katwijk
september
23
Maj
Arnhem
oktober
21
Peter
Giersberg
november
17
Ellen of Peter
Ulvenhout
december
16
Peter

       

14 januari: Seterse Bos 


Wandeling Seterse Bos 14 januari 2018
De kop is eraf. De eerste wandeling van 2018 is een feit. Tevens was dit de mijn eerste wandeling als wandel coördinator. De wandeling is goed bezocht met 23 wandelaars en 16 honden. De weergoden waren ons gunstig gezind met een mooi januari zonnetje.
Tijdens de wandeling hebben de honden en eigenaar genoten. Er werd flink wat af gerend, gesnuffeld en door de eigenaren natuurlijk veel gepraat. Kort om een super begin van een mooi wandeljaar!

Groetjes,
Peter Fijten

  

Zaterdag 11 november: Wandeling bij Giersbergen Loonse en Drunense Duinen

Het weer zat heel erg mee: droog hebben we 3,33 km lang door het zand geploeterd, met veel plezier, en omgeven door een hoop jonge "wilde" honden. Kijk voor de foto's op de speciale pagina. Iedereen dank voor de gezellige deelname!

Zondag 8 oktober: wandeling De Elzen bij Dordrecht


De eerste foto's zijn er al! kijk op de speciale verslagpagina

Zondag 10 september: Wandeling Katwijk-Noordwijk v.v. via strand
10 september wandelden we weer langs de vloedlijn bij Katwijk.

Hoewel er in de ochtend nog her en der een buitje valt, en het zelfs tijdens t verzamelen nog wat spettert lopen we uiteindelijk toch een droge wandeling, met zelfs een doorkomend zonnetje. En maar goed ook, want de wind is behoorlijk hard. (Dat wil je met slagregen niet mee maken) En toen kwamen er toch weer meer wandelaars mee lopen dan was verwacht.
In kolonne vertrekken we naar zee. Pas op t strand worden de riemen netjes losgemaakt en zo ‘waaien’ onze herders wat beter uit dan bij afgelopen voorjaarswandeling.
Het zeer brede strand laat iedereen ook flink uitwaaien. Met wind in de rug lopen we sneller en zo zijn we eerder dan verwacht bij Take 2. Vlak voor de strandtent ontmoeten we de eerste 2 ‘Lucky Angels’ die daar hadden afgesproken. (pups uit ons laatste nestje) De andere 2 Lucky’s komen er vlak achteraan. Altijd zo leuk om weer nestgenoten terug te zien! En er zijn nog meer ‘familieleden’ aanwezig.
Door de harde wind is t niet zo druk als anders en heeft iedereen wel een zitplaats, zowaar nog in t zonnetje ook. Het is toch weer een vermelding waard dat alle herders even zoet en rustig aan de voeten van hun baasjes liggen, er valt geen onvertogen woord. Echt mooi om te zien!
Na de pauze blijken er, zoals altijd, al een aantal huiswaarts te zijn gekeerd. De groepsfoto laat dus wat minder wandelaars zien.
Terug naar Katwijk hebben we de wind flink tegen en is het behoorlijk ploeteren. Je kan bijna op de wind zitten en t zand knarst tussen de kiezen. Maar dat mag de pret niet drukken. De herders genieten en de baasjes niet minder.
In Katwijk kunnen we lekker bij komen en wordt er weer heerlijk gegeten, gedronken, gekletst en gelachen.
Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het was leuk. En het is steeds weer een feest om je eigen nakomelingen terug te zien!

Maj

Overzichtspagina met fotolinken

 

DHCN wandeling 13 augustus 2017 Hoorneboegse Heide Hilversum
Op de Hilversumse heide was het heerlijk wandelen met de honden. Een prachtige vlakte met mooie planten (heide en grasklokjes) en een prachtig uitzicht. Een gebied wat doorkruist wordt door smalle en bredere wandel- en fietspaden. De runderen hebben we niet gezien, wel paarden. Met een groep van een kleine 20 honden gingen we op pad. Bijzonder waren de vliegactiviteiten op het vliegveld Hilversum. Die van de KLM zal er wel niet thuishoren. De honden hadden er geen last van, die speelden met elkaar. Het leek overigens deze keer wel een fotografentocht. Iedereen nam heerlijk de tijd om foto's van de honden te maken tussen de mooie paarse heide. We zien de mooiste graag. Stuur deze in of stuur de link ervan zodat we die hier kunnen plaatsen.

Na het wandelen doorkruisten we met onze auto's de bossen rondom Hilversum, om te eindigen bij restaurant de Paddestoel, waar we onzer het genot van drankje en een hapje nog even nagenoten. Lex en Joke dank voor de organisatie!

Overzichtspagina met foto(linken)

 

wandelen met de DHCN

De DHCN organiseert zo mogelijk iedere maand een wandeling voor u. Kenmerken van de wandeling: op eigen risico, gezellig, doorgaans niet al te lang, en afgesloten met gezellig samenzijn (niet verplicht!) op een terrasje.

De wandelkalender van alweer het vijfde seizoen van de DHCN. De kalender is zoals altijd weer samengesteld door onze eigen leden, onder leiding van Ellen van Vierbergen.

U hoeft geen lid te zijn van de DHCN (uiteraard stellen wij het lidmaatschap wel op prijs) : iedereen is welkom, nogmaals: op eigen risico! Aanmelden bij de organisatie is wel vereist (gebruik vermeld e-mailadres!), omdat we graag willen weten of iedereen de startplaats heeft gevonden (graag uw mobiel/GSM nummer), en om een eventuele reserveringsomvang op het terras na afloop in te kunnen schatten. Ook kan de organisatie eventuele wijzigingen via de mail aan u doorgeven!

Er zijn een aantal spelregels om de wandeling goed te laten verlopen: komt u alleen neem dan a.u.b. niet meer dan twee honden mee, bent u met twee personen neem dan a.u.b. niet meer dan drie honden mee. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw honden en hun gedrag tijdens de wandeling.

De wandelingen houden we bij voorkeur in losloopgebieden. Respecteer de regels ter plekke.

Wij hebben een aantal vaste plekken waar we regelmatig terugkomen: Wij zoeken vooral plekken waar voldoende losloopgebied is, zo mogelijk water, en een restaurant in de buurt is. Kent u ook zo'n plek dan houden wij ons aanbevolen!
Als u een wandeling wilt leiden neem dan contact op met Ellen van Vierbergen.

Wandelen met de LSOHV
Naast onze wandelingen worden er ook wandelingen door de LSOHV. georganiseerd. Wij proberen elkaars agenda's hierbij af te stemmen zodat er per maand twee mogelijkheden zijn! De agenda van de LSOHV is te vinden op http://www.lsohv.nl/wandelen/

Hun voorlopige agenda voor 2017:

22 januari Nieuwjaarswandeling Apeldoorn
18 februari Hooge Vuursche Baarn
12 maart Zwolsebos Heerde
2 april Strandwandeling Noordwijk
7 mei Kibbelveen Schoonoord
24 juni Ginkelse hei zaterdag
30 september Hellendoornseberg Hellendoorn zaterdag
29 oktober Soesterduinen
11 november Bussloo zaterdag
10 dec Egmond aan zee