dhcn
24-10-2016
archief
inventarisatie 6
19-02-2012
19 februari 2012 - zesde aankeuring voor de DHCN

De eerste aankeuring van dit jaar stond gepland op 12 februari maar door de slechte weeromstandigheden werd besloten deze aankeuring te verplaatsen naar een week later. Helaas vielen hierdoor wel wat herders af. Met een enkele verschuiving werden er vandaag toch nog 6 Oudduitse Herders voor de fok aangekeurd.

Alma komt de inventarisatie doen en Liesbeth, Victor en Annemarie nemen het gedragsgedeelte op zich. Ook werd vandaag de Clubkas gecontroleerd door Lex en Gerrit. Goed gedaan heren! 

Het gehele aankeuringsritueel verloopt weer prima. De locatie is perfect. Binnen neemt Alma de inventarisatie op zich, aan de achterkant van het clubhuis wordt het gedrag beoordeeld en zodra het gangwerk beoordeeld moet worden kan dit weer op het terrein aan de voorkant. Zo zit niemand elkaar in de weg en kunnen we alles direct met gemak overzien. Alle herders gedragen zich goed en niemand stoort elkaar, dat willen we natuurlijk ook graag zien. De onderlinge harmonie zorgt bij zowel de eigenaren als de herders voor weinig stress, iets wat de aankeuring alleen maar ten goede komt. 

De volgende honden zijn goedgekeurd:

Brando von El Dorado
Ingha vom Wolfshof
Ortrud-Kyrah vom Altdeutschen Eck
Rintjès-Rebel vom Altdeutschen Eck
Chantal vom Altdeutschen Wappen
Inka vom Mittsommernachswolf

We mogen er trots op zijn dat de DHCN hierdoor direct twee dekreuen ‘rijker’ is: Welkom Fanny met Brando en welkom Ingrid met Rintje.

Ook zijn we er hartstikke trots op dat er weer twee nieuwe ‘potentiële’ fokkers toe treden. Welkom Hans met Ingha en welkom Giny met Kyrah. Deze vier herders zijn nu met de afsluiting van deze DHCN aankeuring helemaal klaar voor de fok!

Het was dus weer een vruchtbare zondagmiddag. Alma, Liesbeth & Victor jullie bedankt als keurmeesters, AnneMarie voor de gehele planning, Gerrit & Lex als kascontroleurs, Rob & Ria voor de regie en de locatie, hun Sifra als ‘stoorhond’ en natuurlijk iedereen voor al het vertrouwen wat jullie hebben in de DHCN!

Maj Opdam
Fok Advies commissie

Voor een leuke fotoreportage van deze dag, klik hier (foto's Maj Opdam)

PS: Voor de aankeuring van 22 april staan er alweer 8 herders op de planning, hiermee is deze aankeuring vol. Voor de herders die hier niet bij zitten (in de wacht staan) wordt er zo spoedig mogelijk een vervolg datum gepland, mogelijk in juni/juli.

De aankeuring werd deze keer gehouden bij;

Kynologenclub West-Friesland
locatie Hoorn
De Roskam 4
1689 VR  Zwaag

met dank aan Irene en Ben Bleeker.