dhcn
24-10-2016
archief
inventarisatie 9
21-10-2012
21 oktober 2012 - 9de inventarisatie fokgeschiktheid

De volgende honden kwamen op voor deze inventarisatie voor fokgeschiktheid:

Keuring exterieur
  Naam hond Naam eigenaar Sexe Geboorte datum
  Donna von El Dorado P. Pleus v 10-6-2011
  Lakota from Greatfull Dynasty F. Waterlander v 24-5-2011
  Briska von der Waldquelle A.W. Hofman v 17-8-2008
  Angel of Wassenaer's El Auria Chiara Nera R. Zetzema v 21-4-2011
  Elvis vom Hof Grebe A.E. Groot-de Jong m 1-8-2011
         
 
  Volledige naam hond Naam eigenaar Sexe Geboorte datum
  Pippa Boyan of the Heart of Lothian E.Klerq-Smit v 16-4-2011
  Donna von El Dorado P. Pleus v 10-6-2011
  Lakota from Greatfull Dynasty F. Waterlander v 24-5-2011
  Briska von der Waldquelle A.W. Hofman v 17-8-2008
  Angel of Wassenaer's El Auria Chiara Nera R. Zetzema v 21-4-2011
  Elvis vom Hof Grebe A.E.Groot-de Jong m 1-8-2011

 

Deze zondag hadden we alweer de 4de aankeuring van dit jaar en opnieuw met een grote groep honden. Omdat de locatie bij KCWF Clubhuis Kynorel dit keer niet beschikbaar bleek, gebeurt deze aankeuring bij KCWF Clubhuis 't Boetje in Heiloo.

Helaas deze keer geen mooi zonnig weer maar een grijze bewolkte hemel. Ook de temperatuur kan niet echt als zomers worden bestempeld, met een graad of 12-13 is het wel op. Later op de middag worden we zelfs nog verrast door een kleine regenbui. Ondanks het mindere weer mag deze dag weer als zeer geslaagd worden bestempeld. 5 herders worden geïnventariseerd en 6 herders krijgen een gedragstest. Als vanzelfsprekend neemt Alma Groot de inventarisatie op zich en heeft AnneMarie van Krimpen de zware taak om het gedragsgedeelte alleen te doen met ondersteuning van Rob weliswaar. Het gedragsdeel is aangepast met een paar nieuwe onderdelen. Met name de proeven zonder het bijzijn van de baas zijn nieuw en laten toch wel heel verrassende resultaten zien. De ene hond is meer gespannen zonder de baas en de andere hond is juist veel relaxter als de baas er niet bij is. Nieuw ook is de "de geluidstest". Met een toeter, die ook tijdens de vele voetbalwedstrijden wordt gebruikt, werd bij elke hond een geluid van ruim boven onze pijngrens geproduceerd (was beslist te horen tot in het nabij gelegen AZ stadion...) Uiteindelijk bleken onze oren hier meer last van te hebben als die van de honden. Alle honden zijn vandaag met vlag en wimpel door de keuring heen gekomen en mogen zich als fokgeschikt uitgeven als ook alle bijbehorende papieren zijn ingeleverd. Ondanks de uitbreiding van het gedragsdeel van de keuring zijn alle honden vlot achter elkaar gekeurd en rond 16.30 uur was iedereen weer op weg naar huis. Het was weer een vruchtbare zondagmiddag.

Alma en AnneMarie, jullie bedankt als keurmeesters, AnneMarie natuurlijk ook voor de gehele planning en niet te vergeten Ria, Maj en Ton voor de algehele ondersteuning.  Op naar de volgende aankeuring van de DHCN!

Rob Hoekstra

Voor leuke fotoreportages van deze dag;
klik hier voor de foto's van Ton en Maj Opdam.

Deze aankeuring vond plaats op het terrein van de Kynologenclub West-Friesland in Heiloo (Akersloot)