dhcn
24-10-2016
archief
Chaam 05-06-2011
zondag 5 juni - Chaamse bossen
georganiseerd door Ellen van Vierbergen

Vandaag, 5 juni, is de DHCN wandeling in het prachtige gebied van Chaam geweest.
De weergoden zijn ons gunstig gezind. In verschillende delen van ons land is het noodweer losgebarsten maar boven de Chaamse bossen is het de zon die schijnt! We hebben prachtig weer met een temperatuur van ca. 24 graden. De Chaamse bossen is een wonderschoon gebied met heel veel slootjes. Normaal gesproken staan die vol met water maar door het veel te droge voorjaar liggen ze nu droog of is er alleen wat modderig water in te vinden. Onze honden doen hun best om het beetje modderige water wat er nog in staat volledig mee te nemen in hun langharige vachten. Het uitschudden van hun vacht geeft dan ook af en toe wel hilariteit onder de baasjes. Effen licht gekleurde broeken en shirts waren ineens bruin gestippeld. We kunnen er allemaal flink om lachen. De meiden uit Winterswijk maken er een sport van om steeds een andere kant op te springen als er zo'n modderig monster aan komt. Ze hebben grote lol. Bij het ven aangekomen kunnen ze allemaal even in "bad". We proberen ze nog schoon te krijgen voor de groepsfoto, die we hier ook maken.
Aan de wandeling lopen ca. 32 mensen en 20 honden mee. Allen hebben het prima naar de zin. Er is geen onvertogen woord gesproken bij zowel de baasjes als hun honden.
We hebben een gevarieerd gezelschap mensen. Onze oude getrouwe vaste wandelaars Jan Bonnet met Branco en Dumaj en Lex en Joke met Ella en Songan zijn van de partij evenals San met Kemba en Zaynah. Dan is er ook een groep nieuwe vaste wandelaars zoals Carin en Wilmut met Karunja en Nik, Jeroen en zijn vader met Zazou, Raf en Caya, en Frans met zijn vrouw en dochter met Bandhu. Helaas konden Yvonne en Oscar met Davey niet op tijd aanwezig zijn.
Ook al vaker hebben Ingrid met Ayla, Marie-Louise met Mayla, en Jacky en vriend meegewandeld. Deze laatste twee hebben nog geen hond en zijn zich aan het oriënteren. Ook Harald en Dawn hebben eerder mee gewandeld en vandaag was ook bazin Anja meegekomen. Hartelijk dank voor alle tractaties van jullie kant! Dawn heeft de hele wandeling een blauwe paal van de wandeling meegezeuld. Wat zal zij moe zijn.
Ook Paula en haar zoon Rusti hebben mee gewandeld. Paula was ook één van onze vaste wandelaars. Zij kwamen spontaan aanzetten en liepen mee. Jullie ook hartelijk dank voor de tractaties aan de honden.
Verder liepen nog mee Heike, John en Heidi met Geo en Janny en Jaap met Noah en nog een aantal mensen die spontaan met andere wandelaars meegekomen waren. Allen waren natuurlijk van harte welkom.
De sfeer was heel gezellig. Natuurlijk liepen we weer eens verkeerd.......ehhhh, komt vaker voor als ik de wandeling organiseer en Peter achteraan loopt. Onze honden Diva en Amie waren natuurlijk ook van de partij. Vandaag kreeg Amie het voor elkaar om de meest smerige hond te zijn. Normaal gesproken valt die eer natuurlijk te beurt aan Trix. Helaas kon die er vandaag niet bij zijn.
Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige wandeling.
Ook wil ik de mensen van restaurant de Steengroeve bedanken. We hadden een mooi plekje toebedeeld gekregen. Er stonden borden met "Welkom DHCN". De bediening liep heel goed. Er is gezellig het een en ander genuttigd door onze groep.

Er is gevraagd om een barbeque een volgende keer. Dit lijkt me een heel geslaagd idee.

klik hier voor alle foto's van Peter van de Wiel
klik hier voor alle foto's van Lex van Eimeren
klik hier voor alle foto's van San Decosta
klik hier voor alle foto's van Inge en Jeroen