dhcn
24-10-2016
archief
Almere
09-10-2011
zondag 9 oktober - Noorderplassen Almere
georganiseerd door Jan Bonnet.

Zondag ochtend 9 oktober. Als ik wakker word kijkt het zonnetje mij lachend aan.
Heerlijk, vandaag de wandeling langs de Noorderplassen in Almere. Gelukkig is het weer beter als dat er voorspeld werd eerder deze week, het zou immers een dag met veel regen worden.

De werkelijkheid was toch iets anders. Op het moment dat we in Almere aankwamen was het zonnetje verdwenen achter een dik pak grijze wolken en zachtjes vielen de eerste druppels regen. Even na twee uur hadden zich zo'n 35 honden en een veelvoud aan baasjes verzameld bij het Boathouse in Almere

wandling

Vanaf het Boathouse wandelen we langs de oevers van de Noorderplassen. Het eerste stukje nog over het fietspad langs een drietal torens met luxe apartementen. Vervolgens komen we op een strandje. Zomers is het hier net zo druk als op het strand van Scheveningen en kun je tussen de handdoeken en strandstoelen heen laveren. Op deze kille en regenachtige dag is het er uitgestorven op een enkele verdwaalde hondenbezitter na die net als wij het slechte weer trotseren om met hun hondje te wandelen.

De honden hadden meteen al in de gaten dat er gezwommen kan worden. Natuurlijk met Branco van Jan voorop. Die komt hier immers heel regelmatig.
Een gezellige troep zwemmende honden die eigenlijk helemaal niet verder hoefde te lopen. De baasjes denken hier echter anders over en vervolgen het pad langs de oever van de Noorderplassen.

Op een achteraf paadje toch nog een klein incident. Dumaj van Jan had in een stukje glas getrapt, achtergelaten door een stelletje onverlaten welke daar een feestje hadden gehouden en de troep voor de wandelaars hadden gelaten.
Het bloedde behoorlijk. AnneMarie, voormalig dierenarts assistente, bekeek de wond. Het was moeilijk te zien tussen al het bloed, gemengd met zand en prut, en zoals het zich liet aanzien was het "slechts" om een flinke snee in een van de voetkussentjes.

Verder lopend staken we een hoge brug over richting een klein eiland in de Noorderplassen. Op dit eiland ook een boothelling voor het te water laten van de vele plezierbootjes welke bij mooi weer op het meer rondvaren. Nu was het een mooie plek om de hele groep bij elkaar te zetten voor de gebruikelijke groepsfoto.

Het weer werd eigenlijk steeds slechter dus zijn we vanaf dat punt niet verder gegaan, het eiland rond, maar omgekeerd, terug naar het Boathouse.

Daar aangekomen zijn enkele naar huis gereden en de rest van de deelnemers heeft de hondjes in de auto gezet om gezellig nog wat te eten en te drinken. Het Boathouse had zelfs voor Jan en Rina een kleine menukaart samengesteld met diverse lekkere broodjes.

Jan en Rina, top geregeld en ondanks het matige weer was het weer een gezellige wandeling met een grote troep herders.

Redactie Ria en Rob   

Voor alle foto's van Ria en Rob; klik hier
Voor alle foto's van Maj en Ton; klik hier
Voor de film van Joke en Lex; klik hier