dhcn
24-10-2016
archief
Bussloo 18-12-2011
zondag 18 december Oudejaarswandeling Bussloo

georganiseerd door Albert Klein Horsman/Rene van den Brink

Het leek allemaal wel mee te vallen met het weer. Tijdens het verzamelen op de parkeerplaats van Bussloo liet het zonnetje zich zelfs nog even zien. Dat was echter maar van korte duur want de lucht betrok en het begon even behoorlijk te regenen en te hagelen. Inmiddels had zich wel weer een grote groep verzameld van een kleine 30 honden. Het blijft een machtig gezicht, zo'n groep herders. Leuk ook om weer enkele vertrouwde gezicht terug te zien tijdens deze wandeling.

Even na twee uur zette de groep zich in beweging, als eerste over de lange brug over het meer. De regen striemde in onze gezichten en op de brug liepen we natuurlijk ook nog eens buiten de beschutting van de bomen. Onze herders hebben er allemaal niet zo veel erg in en rennen achter elkaar aan alsof er niets aan de hand is. De echte zwemmers lagen inmiddels alweer in het water ook.

Halverwege de wandeling houden we een kleine pauze bij een van de kiosken op het terrein van Bussloo. Er was slechts één loket open en de beheerder had ook duidelijk niet gerekend op zo'n grote groep. Koffie en warme chocolademelk met daarop liefs een dikke toef slagroom ging er wel in. Ook de nodige bakken friet en broodjes kroket vonden grif aftrek.

De honden werden ongeduldig en nadat de inwendige mens weer versterkt was ging de hele groep weer verder. Hier en daar was het pad verworden tot een flinke modderpoel. Rond vier uur waren we weer bij de auto. Een beetje verkleumd en ook niet helemaal droog meer maar wel voldaan.

Bedankt Albert en Rene voor deze gezellige wandeling. Een waardige afsluiting van een heerlijk wandelseizoen met de DHCN.

Rob en Ria

Voor alle foto's van Rob en Ria, klik hier