dhcn
24-10-2016
archief
DHCN wandeling het Witteveen
23-06-2012
zaterdag 23 juni Het Witteveen  

Georganiseerd door Ria Hoekstra

Gelukkig nu eens geen regen zoals bij de laatste wandelingen. Toch loopt het allemaal weer anders als we hadden gedacht. De organisator van deze wandeling, mijn vrouw Ria, bleek ziek te zijn dus mocht ik het vandaag alleen doen.

Nou alleen.....er zijn altijd wel een paar doorgewinterde DHCN wandelaars bij dus is alleen wel een groot woord. AnneMarie van Krimpen liep ook mee en die kent natuurlijk ook heel veel deelnemers.

We starten onze wandeling bij Hotel Het Witteveen. Een naam die ook nog wel eens terug komt in onze wandelverhalen omdat wij elk jaar in het eerste weekeinde van februari daar ons wandelseizoen starten.

Eigenaresse Laura Oussoren is een enorme honden liefhebber dus is dit hotel bij uitstek geschikt om een poosje te verblijven. Laura vindt het heerlijk om met onze honden te knuffelen en gaat rustig tussen onze honden zitten met een schaal met plakjes worst........hoe zo verwennen. Tijdens het verzamelen vooraf aan de wandeling kon Laura het dan ook niet nalaten om even de honden te begroeten die al aanwezig waren.

Even hielden we ons hart vast, het begon dikke druppels te regenen, dat was niet de bedoeling. gelukkig was dit maar een klein spetterbuitje en konden we droog van start. Het eerste stukje langs de weg, een paar honderd meter maar, is altijd wat lastig. Alle honden zijn helemaal opgewonden en dan moeten ze ook nog aan de lijn.

Dan na de brug over het kanaal langs de weg mogen ze los. de eerste lagen natuurlijk al gelijk in het water. Dan nog een klein stukje door het dorp aan de lijn en we zijn in het bos. Onze eigen honden komen hier natuurlijk wel vaker en die weten dus precies waar het ven is om te zwemmen. Een klein groepje honden rende, onder leiding van onze honden, dan ook vooruit naar het water, helemaal uit het zicht van de bazen.

Heerlijk om toch elke wandeling weer te zien dat zo'n groepje ongeleide projectielen altijd weer snel een roedel vormt waar wij als bazen gewoon weinig meer over te zeggen hebben.

Na de nodige diepe stinkende modderpoelen kwamen we dan eindelijk aan bij het ven en werd er naar hartenlust gezwommen. De meeste waren dus gelijk weer een beetje schoongespoeld.

Rond 16.00 uur kwamen we weer aan op het terras bij Hotel Het Witteveen. Heerlijk plekje uitgezocht in de zon en gezellig napratend met elkaar hebben we deze dag weer afgesloten. Rond half zes gingen de eerste pas weer naar huis. 

Natuurlijk zijn er weer heel veel foto's genomen.

Voor alle foto's van AnneMarie, klik hier
Voor alle foto's van Nicole, klik hier
Voor alle foto's van Lex, klik hier
Voor alle foto's van Balster, klik hier