dhcn
24-10-2016
archief
Giersbergen
13-11-2011
zondag 13 november - Loonse en Drunense Duinen / Giersbergen  

georganiseerd door Ellen van Vierbergen

Het weer viel wat tegen vandaag. Ons was een zonnetje beloofd na de ochtendmist maar helaas de mist bleef hangen en daardoor was het ook een stuk kouder dan verwacht. Het was gelukkig wel droog. Vorig jaar hadden we op deze wandeling veel blubber en nattigheid. We waren heel tevreden dus.

Ik wil alle deelnemers aan de wandeling bedanken voor de gezelligheid. Helaas heb ik niet met iedereen kunnen kletsen want daarvoor was de groep veel te groot. Er liepen ca. 50 honden mee en nog veel meer baasjes. Voor mijzelf was natuurlijk extra leuk dat de baasjes van Boyka (Bonhomme uit Diva's B-nest) even kwamen om Boyka te socialiseren met zoveel andere honden op de parkeerplaats. Boyka vond het spannend maar gedroeg zich prima. Ook Campo was aanwezig en zo hebben we 3 generaties op de foto kunnen zetten. Campo is de vader van Diva en opa van zowel Amie als Boyka.

Om 13.20 uur vertrok Peter met de eerste groep wandelaars. De groep was te groot om nog langer op de P-plaats te blijven. De anderen volgden om 13.30 uur.

De stemming was opperbest. Het was een mooie tocht met prachtig aanwezige herfstkleuren. De loslooproute vanuit Giersbergen loopt door het hoogste deel van de Drunense Duinen. In de eerste duinpan kwamen we weer allemaal bij elkaar, en is met veel moeite de gehele groep op de foto gegaan. Goed dat sommige honden een zakdoek droegen, anders kon je je eigen hond niet meer vinden in de grote groep! In een lang lint zijn we doorgelopen tot bij het café de Rustende Jager. Daar konden de honden even uitrusten en water drinken en hun baasjes hebben ook het nodige gebruikt. Het eerst vrijwel lege terras was ineens vol!

Goed uitgerust zijn we begonnen aan de terugtocht, die net zoals de heenweg eigenlijk zonder problemen verliep. De honden zorgden voor verdiepen van de duinpannen, en speelden veel met elkaar. Terug aangekomen in Giersbergen is door een aantal van ons ook de "Drie Linden" nog aangedaan voor een hapje en een drankje.

We hebben genoten van deze wandeling, en hopen op een even goede opkomst bij onze volgende wandeling(en)

Ellen en Peter

Voor alle foto's van Ellen en Peter, klik hier
Voor alle foto's van Petra en Rien, klik hier
Voor alle foto's van Jacky Oomen, klik hier
Voor alle foto's van Maj en Ton, klik hier

Voor alle foto's van San Decosta, klik hier
Voor alle foto's van Joke en lex, klik hier