dhcn
24-10-2016
archief
Katwijk 06-03-2011
zondag 6 maart 2011 - strandwandeling Katwijk/Noordwijk
Georganiseerd door Marja(Maj) Opdam

Opnieuw werpt de Shambhala haar vruchten af! Want voor deze wandeling hebben we niet alleen schitterend weer maar ook enorm veel aanmeldingen. Zelfs tot op de dag zelf stromen de aanmeldingen nog binnen. Eigenlijk lopen er uit elke provincie in Nederland wel herders mee, zelfs uit Noord Groningen en Zuid Limburg. En het aantal herders is intussen opgelopen naar de 40 stuks met het dubbele aantal baasjes!

Grote drukte dus met veel geblaf op de parkeerplaats in Katwijk. Vooral het weerzien van vele bekenden is altijd leuk. Dat er uit al onze nesten herders mee lopen, waarbij het C & D nest wel heel goed vertegenwoordigd is, maakt deze wandeling extra bijzonder. Dus krijgen ‘onze eigen herders’ maar wat boerenzakdoeken om, het is tenslotte Carnaval. Wat een herkenning ook bij de andere herders waarvan er velen toch direct/indirect familie zijn. Zelfs een aantal kleintjes komen even kennismaken voordat zij daarna naar Noordwijk vertrekken om daar, tegen de groep in, ons een stukje tegemoet te lopen.

Als de herders op het strand los mogen dan is het feest compleet! En van al dat geren met zout water dichtbij krijg je best dorst. De gratis ontslakkingskuur viert weer hoogtij. De herders genieten en de bazen niet minder, die kletsen wat af. Veel Paparazzi is er ook, er worden ontzettend veel foto’s gemaakt.

In Noordwijk treffen we de kleintjes en volgen er weer wat kennismakingen, met de nodige foto’s. Dan gezamenlijk wat drinken in Take 2. Ondanks dat men was ingelicht zijn ze niet voorbereid op deze grote groep mensen waardoor een aantal helaas afzien van een natje. Moeder Overste Angel herdert een beetje langs alle tafels en kijkt zo eens rond of al haar kinderen en kleinkinderen zich wel gedragen. En zich gedragen doen ze. Alle herders doen het prima, hoe trots kan je dan op je ras zijn!

Voordat we terug lopen maken we nog een groepsfoto, maar de groep is zo groot dat eigenlijk toch niet iedereen er op komt. De terugweg gaat net zo makkelijk als de heenweg al moeten we de persfotograaf soms even mee trekken.

Terug in Katwijk genieten we nog na van deze heerlijke middag met een hapje en een drankje voor de liefhebbers. Nu worden we wel perfect bediend. Het enige minpuntje van deze middag is dat ikzelf door de enorme groep niet aan iedereen toekom. Graag wil ik wel iedereen bedanken voor deze geweldige middag, diegenen die van heel ver kwamen en ook de nieuwkomers onder ons! Wij hebben genoten en onze hondjes niet minder. En zeg nu zelf, aan de vele Paparazzi te zien zijn wij intussen wel één hele grote Oudduitse Herder familie met allemaal onze neus dezelfde kant op!

Onderstaand een aantal linken naar de foto's van deze zeer geslaagde dag.

Alle foto's van Yvonne Kuhn; klik hier
Alle foto's van Marja (Maj) Opdam; klik hier
Alle foto's van Jan Bonnet; klik hier
Alle foto's van Peter van de Wiel; klik hier
Alle foto's van Miranda Mullens; klik hier
Alle foto's van Lex van Eimeren; klik hier
Alle foto's van Petra Terol; klik hier
Alle foto's van Rob Hoekstra, klik hier