dhcn
24-10-2016
archief
Katwijk 18-09-2011
zondag 18 september - Strandwandeling Katwijk - Noordwijk
georganiseerd door Marja(Maj) Opdam

Zaterdag 17 september, de weersvoorspellingen voor zondag zijn erbarmelijk slecht. Regen en hagelbuien met onweer en harde windstoten worden er voorspeld. Maj stuurt een mail naar alle deelnemers dat de wandeling wordt afgelast als het inderdaad veel te slecht weer is.

Zondag ochtend rond 10.30 uur, de zon schijnt in Wassenaar (maar 30 kilometer naar het noorden, in Noord Holland is het al uren noodweer met onweer) en Maj mailt de deelnemers dat de wandeling gewoon doorgaat.

Rond 14.00 uur verzamelen de deelnemers zich op de grote parkeerplaats in Katwijk. Donkere luchten pakken zich samen en......jawel hoor, het begint te regenen. Niet zomaar een regenbui, een stortbui stort zich uit over alle deelnemers en hun honden. De meeste duiken weer in de auto of schuilen onder de achterklep. Door het vrijwel geheel ontbreken van wind blijft de bui een flinke poos hangen en dus besluiten we toch maar te starten met de wandeling. Inmiddels is het droog geworden als we het strand op lopen. Wederom zijn we met een zeer grote groep honden en baasjes. De baasjes gezellig babbelend in groepjes en de hondjes in een grote roedel, alleen maar oog voor elkaar. Zo zeer zelfs dat een tweetal hondjes ineens hun baasje kwijt zijn en aan het zoeken slaan. Een werd er opgevangen door de achterhoede, gevormd door Lex met zijn Vijfspan, de andere, Buck van AnneMarie was het spoor terug aan het volgen naar de auto. Gelukkig had Buck AnneMarie, die een stukje terug was gelopen, toch weer in de gaten voordat ze echt helemaal terug moest lopen naar de auto. Bij Noordwijk duiken we allemaal weer op het terras van Take2 ook komen er nog een paar puppen bij de groep die het hele stuk vanaf Katwijk nog niet mee kunnen lopen.

Na een uurtje allemaal weer te zijn bijgekomen vangen we de terugtocht aan. Het weer is inmiddels heerlijk geworden met kleine wolkjes aan de lucht, mooie regenbogen in de verte en een heerlijk najaarszonnetje. De jassen kunnen uit tijdens het wandelen.

Weer aangekomen bij de strandopgang van Katwijk nemen we afscheid van de deelnemers die gelijk door naar huis gaan. Een kleine groep blijft nog even nagenieten op het terras onder het genot van een warme chocolademelk met rum en slagroom of een biertje en een heerlijke snack.

Al met al weer een supergeslaagde wandeling, bedankt Maj.!

Rob en Ria

klik hier voor alle foto's van Rob en Ria
klik hier voor alle foto's van Rien en Petra
klik hier voor alle foto's van Ton en Maj.
klik hier voor alle foto's van Jacky Oomen
klik hier voor de film van Kees en Lizzy
klik hier voor de foto's van Lex van Eimeren
klik hier voor de film van Joke van Eimeren
klik hier voor de foto's van Joke van der Meulen