dhcn
24-10-2016
archief
Katwijk 04-03-2012
zondag 4 maart Strandwandeling Katwijk / Noordwijk

Georganiseerd door Marja(Maj) Opdam

De derde wandeling van het DHCN wandelseizoen 2012. Zoals eigenlijk gebruikelijk bij deze wandeling begint de wandeling met een flinke regenbui op de parkeerplaats. Tijdens het oplopen naar het strand wordt het droog en probeert zelfs een waterig zonnetje door te breken.

Opnieuw stromen de aanmeldingen binnen, echt leuk dat er ook een hele groep nieuwe mensen mee lopen met allen dezelfde passie: Onze Oudduitse Herder.
Er wordt vandaag juist vanuit het Westen wat regen verwacht, dus de Shambhala ‘gaat aan’ en de Engelen mogen een handje mee helpen. En opnieuw laten ze zien dat zij er zijn. ’s Avonds op het nieuws hoor ik melden dat de regen later dan verwacht via het Westen binnen trok. Dank je wel Engelen! Wij hebben onze wandeling in elk geval droog gelopen, en raakten pas doorweekt na onze laatste ‘après herder’ in Katwijk, op weg naar de parkeerplaats. Moet je ook maar niet zo lang blijven hangen. Ook dit is inmiddels traditie te noemen, droog tijdens de wandeling zelf en pas bij het afscheid getroffen worden door die te verwachten regenbui.

Zodra we het strand bereiken gaan de herders los. Letterlijk en figuurlijk. Zij malen nergens om, zandmonsters zijn het geworden. De groep is zo groot dat allen al snel uitwaaien richting Noordwijk. Baasjes en honden, iedereen heeft elkaar wel wat te vertellen. De herders rennen elkaar achterna over het strand en door zee, proberen vogels te vangen, zelfs de paarden worden gespot. Dat is nog even heel eng met Amie, het petekind van onze Aiki. Gelukkig gebeurt er niets en is uiteindelijk de roep van haar bazin Ellen belangrijker! Bij Take 2 treffen we nog meer bekenden en onbekenden aan en zo bevolken we de hele buiten veranda met zeker wel 50 (Oudduitse) Herders. Voor een aantal is het de eerste keer, maar velen wandelen al vaker mee, er wordt dus heel wat gekletst en gelachen. Harry van Duivenboden, de baas van Take 2, is keurig voorbereid op deze grote groep mensen waardoor toch iedereen vrij snel aan zijn trekken komt. Harry bedankt. In september zie je ons weer hoor!

Het is natuurlijk onwijs gaaf als er ook veel nakomelingen van jezelf mee lopen, en die groep is zo groot dat ze niet eens allemaal samen op de kiek kunnen. Wat een gevoel van trots geeft dit toch. Allen op een kluitje bij elkaar zonder enig probleem met moeder overste Angel ertussen. Allemaal engeltjes dus!

Op de terugweg waait de groep opnieuw uit. Sommige herders hebben elkaar gevonden en zijn vrienden voor eeuwig. Ook leuk dat we echt gezien worden, dat vreemden ons aanschieten en zelfs een kaartje achter laten voor meer informatie of ons om kaartjes van de DHCN vragen! Bedankt iedereen voor de gezelligheid! Het was weer TOP, deze DHCN strandwandeling, die we nu echt wel traditioneel kunnen noemen. En die vele foto’s spreken voor zich!

Voor alle foto's van Maj en Ton, klik hier
Voor alle foto's van Ria en Rob, klik hier
Voor alle foto's van Petra en Rien, klik hier
Voor alle foto's van AnneMarie, klik hier

Voor alle foto's van Jacky, klik hier
Voor alle foto's van Yvonne en Oskar, klik hier
Voor alle foto's van Ellen en Peter, klik hier
Voor alle foto's van Lex,klik hier

Hieronder de film van Joke