dhcn
24-10-2016
archief
Katwijk 16-09-2012
zondag 16 september Strandwandeling katwijk / Noordwijk  

georganiseerd door Marja(Maj) Opdam

Het wordt bijna saai…… door steeds weer hetzelfde te melden. Toch zeg ik het opnieuw:

Deze strandwandeling was weer top, we kunnen het met recht traditioneel noemen!

Want weer stromen de aanmeldingen binnen, en niet eens allemaal op die allerlaatste dag. Al snel komen we boven de 50 uit. Als je dan bedenkt dat sommigen 2 herders of meer hebben dan zal het strand straks weer ‘zwart zien’ van ons favoriete ras!

De parkeerplaats in Katwijk kleurt al snel behoorlijk wat Oudduitse Herders. Allen even vrolijk en opgewonden, want ze ruiken de zee. En het is een compliment waard dat iedereen zo mooi op tijd is.

Er worden ook heel wat pups verwacht. Sommigen komen alvast naar Katwijk voor een eerste kennismaking. De pups van Inge, Jeroen en Petra gaan met hun eigen roedel in de kar mee over het strand. De overige pups vertrekken na de grote uittocht met de auto naar Take 2 in Noordwijk om zich daar bij de rest van de te verwachten pups te voegen.

De strandwandeling is na verluid weer prima verlopen! De grote groep waaide al snel uit zodat er een lange streep van wandelaars ontstond richting Noordwijk. Er was een kleine schermutseling tussen 2 dorpsgenoten die elkaar van pup af aan kennen, verder was het gewoon traditioneel Oudduitse Herder plezier met veel zand en zee.

In Noordwijk zien een heel aantal pups uit ons F-nest elkaar weer terug. Het is net of de spelende FEE-tjes hun nest-spel van hier thuis gewoon op het strand hervatten. Alex (Vordense Beek), een week ouder dan de FEE-tjes, doet niet onder voor de rest. Buck (van Dorpzicht) is de jongste telg en doet ook vrolijk mee. Senna (of Heartland) is de oudste van het stel en zij past er gezellig tussen. Het is altijd leuk om nakomelingen terug te zien en zeker niet alleen de pups genieten hiervan. Als dan de rest van de groten zich voegen tussen de kleintjes is het feest compleet.

Door het droge en toch warme weer is het terras bij Take 2 druk bezocht. Onze herders zitten verspreid over het hele terras. Tijdens deze pauze wordt er weer genoeg gekletst, worden kennismakingen hervat en worden er vele foto’s gemaakt. (Vooral die uitsmijters zijn ook traditioneel) Bedankt weer voor de bediening Harry!

Het is al vrij laat als de volwassen herders terug naar Katwijk lopen. We vergeten hierdoor de hele groepsfoto, maar dat mag de pret niet drukken. Een aantal pups hobbelen een stukje mee op, maar de meesten blijven lekker langs de vloedlijn. En het is vloed, zo hebben sommigen ondervonden!

Dan rijden wij met onze auto’s weer terug naar Katwijk voor een afzakkertje met onze pups tussen de zandhappers. Door de drukte in Noordwijk duurt het allemaal iets langer en voordat wij terug in Katwijk zijn, zijn de eerste wandelaars alweer huiswaard gekeerd.  

Ik kreeg de eer met Stijn (baasje van Famiël) mee te mogen rijden, bedankt Stijn! Feetje en Famiël hebben zich achterin keurig gedragen. Op de heenreis was het nog feest, terug naar Katwijk lagen ze al snel voor Pampus achterin.

Het is al laat als ook wij het terras in Katwijk verlaten. Het waait enorm….het zand en zout zit niet alleen in mijn haren…..

Lieve mensen, het was wederom een topmiddag met ons favoriete ras. Menigeen kwam vragen waar al deze mooie herders toch vandaan kwamen, we hebben opnieuw traditie gemaakt.

Er liepen wat nieuwe mensen mee, echt leuk dat ook zij de DHCN hebben gevonden.

En ja als er veel nakomelingen mee lopen dan kan je je geluk niet op en loop je vol trots naast je schoenen…… Vanuit elk nest liep er wel een Engeltje mee (totaal 24) waarbij de kinderen van onze Aiki de boventoon voerden. Echt jammer dat zij, door haar regelmatige cyclus,  toch weer verstek moest laten gaan. Gelukkig kon oma Angel de honneurs waarnemen.

Er liepen welgeteld 53 van de opgegeven gezinnen mee en het aantal herders zal al snel tot de 70 zijn gestegen!  Shambhala en Engelen zorgden voor de rest………

Allemaal bedankt dat jullie hier weer een top wandeling van hebben gemaakt!

Voor alle foto's van Ria en Rob, klik hier
Voor de foto's van Oskar, klik hier
Voor alle foto's van Ton en Maj, klik hier
Voor alle foto's van Jacky, klik hier
Voor alle foto's van Lex, klik hier
Voor alle foto's van Peter, klik hier
Voor alle foto's van Joke, klik hier