dhcn
24-10-2016
archief
Katwijk 8 september 2013
zondag 8 september 2013 Katwijk-Noordwijk vv

Verslagje Wandeling Katwijk-Noordwijk via strand    

Onze klassieker, zoals vanouds georganiseerd door Maj en Ton Opdam

13-09-08 DHCN Strandwandeling Katwijk-Noordwijk

Afgelopen woensdag zeiden we nog tegen elkaar: Als het zondag net zo heet is, dan blazen we de wandeling af. Maar vrijdag sloeg het weer om en leek het einde van deze lange superwarme zomer voorbij. Zondag werd zelf veel regen verwacht……..Met de Shambhala op volle toeren hebben we er alle vertrouwen in dat ’t op het strand wel droog blijft, en zo gebeurt het ook!

Het verzamelen op de grote parkeerplaats in Katwijk geeft elke keer weer aanzien, zoveel herders bij elkaar blijft een mooi gezicht. Met wel 26 honden, waaronder nieuwe deelnemers maar ook veel ‘Angels’ vertrekken over het strand naar Noordwijk.

Met laagtij is het prima lopen.

Vlak voor Take2 in Noordwijk treffen we nog eens 16 honden aan, met ook een aantal kleintjes van ‘from Black Wolf Tribe’ en ‘des Quatre Montagnes’ en zelfs 2 Grizzly pups uit ons G-nest. Het is steeds weer een feestje om nestgenootjes terug te zien, zeker als dit voor de eerste keer gebeurt. De ‘ohs’ en ‘ahs’ blijven dan ook niet uit.

Het terras van Take2 wordt weer flink bezet door al onze honden. Er worden kennismakingen gestart en hervat. En met het doorkomende zonnetje erbij kan zelfs de jas weer uit. Bedankt weer voor de bediening Harry!

Het is al vrij laat als we met de volwassen honden terug naar Katwijk lopen. We vergeten hierdoor helaas de hele groepsfoto. Een aantal jonkies hobbelen nog een stukje mee, maar de meesten blijven lekker langs de vloedlijn.

Het intussen opkomende tij veroorzaakt kleine strandbankjes en binnenzeetjes en zo moeten we af en toe een stukje omlopen. Vele herders banjeren er dwars doorheen, ook enkele wandelaars trotseren het warme water. Er wordt heel wat zout water weg gehapt, waardoor bij sommigen de gratis ontslakkingskuur niet uit blijft.

In Katwijk vertrekken de meeste deelnemers richting huis, een aantal blijft gezellig bijkletsen en nagenieten van deze opnieuw geslaagde dag.

Als het aan onze honden ligt, dan zien we elkaar zeker weer terug. Wij hopen dat alle nieuwe wandelaar net zo hebben genoten als wij!

Iedereen bedankt weer voor de gezelligheid.

Ton & Maj

de fotos van Peter
en van Maj en Ton en een filmpje!
en van Lex