dhcn
24-10-2016
archief
wandeling Katwijk Noordwijk
14 september 2014

 

14-09-2014 DHCN Strandwandeling Katwijk Noordwijk

Traditioneel zoals we deze wandeling inmiddels noemen stromen de aanmeldingen weer binnen. Vanuit het hoge Noorden tot in het Zuiden melden bekenden maar ook onbekende nieuwe geïnteresseerden zich aan via mail, Facebook, SMS, Whats App en zelfs gewoon de telefoon tot bijna een uur voor de afgesproken tijd.

Met ruim 30 gezinnen met bijna dubbel zoveel honden is het een bonte verzameling daar op de grote parkeerplaats in Katwijk. Het grote aantal deelnemers loopt dan ook in lange sliert het strand op. Met laagtij is het prima lopen en hebben we een enorm groot strand voor ons. Daardoor waaien de groepjes ook behoorlijk uit. Met koplopers, middenlopers en achterblijvers is hebben we niet bepaald een hechte groep, en rennen onze herders van hot naar her. Die maken zich niet druk over wie waar nu wel niet loopt.

Het lijkt wel zomer. Daardoor is het ook wel behoorlijk druk op het strand en wordt het ‘proppen geblazen’ bij Take 2.

Het is steeds weer een feestje om nestgenootjes of familieleden terug te zien, zowel voor de eigenaren als voor de honden zelf, zeker als dit voor de eerste keer gebeurt. De ‘ohs’ en ‘ahs’ blijven dan ook niet uit.

Het terras van Take2 wordt uiteindelijk weer flink bezet door al onze honden en er worden weer kennismakingen gestart en hervat.

Door alle drukte bij zowel Take 2 als op het strand waaien we na deze gezellige pitstop allen weer uit over het strand en vergeten we helaas de hele groepsfoto. Een aantal jonkies hobbelen nog een stukje mee, maar de meesten blijven lekker langs de vloedlijn. Er wordt weer heel wat zout water weg gehapt, waardoor een aantal herders toch weer last krijgen van die gratis ontslakkingskuur. Het kan ze niet deren.

In Katwijk aangekomen blijkt de strandtent nog steeds gereserveerd en kunnen we hier niet nagenieten. Jammer ook dat we bij de andere strandtent weg gebonjourd worden. Daar houden ze niet van herders!

Helaas deze keer dus geen koek en zopie, waardoor we allen een beetje onthutst terug lopen naar de grote parkeerplaats.

Onze honden hebben genoten en wij niet minder. We gaan elkaar vast weer terug zien. Wij hopen dat alle nieuwe wandelaars net zo hebben genoten als wij!

Iedereen bedankt weer voor de gezelligheid.

Ton & Maj

Foto's van Joke

Foto's van Lex

Foto’s van Maj:

Foto’s van Ton en Kees