dhcn
24-10-2016
paginabeschrijving
archief  
05-02-2012  
paginainhoud
zondag 5 februari Leenderbos  

Georganiseerd door Ellen van Vierbergen

De tweede wandeling van het nieuwe DHCN wandelseizoen zit er al weer op. Ditmaal heeft Ellen van Vierbergen de organisatie op zich genomen van een heerlijke sneeuw wandeling in het Leenderbos.

Allereerst wil ik alle deelnemers aan de wandeling hartelijk bedanken voor hun komst en de gezelligheid die zij meebrachten.

Door de weersomstandigheden waren er 10 afmeldingen. We hielden echter nog een gezellige groep wandelaars over. We waren met 26 personen en 15 honden.

We hebben genoten van een heerlijke middag met een zonnetje dat het sneeuwlandschap nog mooier maakte. De wandeling in het Leenderbos is een behoorlijk lange wandeling en we hebben dan ook 2 uur gelopen. Grote pluim voor de kleine Remco die de hele afstand zelf heeft volbracht! De gedachte aan de ballenbak na afloop van de wandeling bracht hem in opperbeste stemming. Ook vindt hij het leuk om stokjes te gooien voor Diva. Diva kan dit zeer waarderen. Na een tijdje wandelen was ineens Dawn verdwenen. Roepen mocht niet helpen. Dawn kwam niet terug. Hij was het laatst gesignaleerd bij een rood paaltje van de wandeling. Dit paaltje wilde hij héél graag meenemen. Er moest dus gezocht worden. Jeroen kent de weg in het Leenderbos en hij is met het baasje van Dawn terug gelopen. Jeroen, hier zijn we je heel dankbaar voor! De rest van de wandelaars heeft wel even gewacht maar we moesten toch verder gaan omdat bij lang stilstaan de honden altijd wel wat te bakkeleien hebben. Gelukkig kwam al heel snel het telefoontje dat Dawn terecht was. Zij hebben toen een alternatieve route gelopen terug naar de parkeerplaats. Er waren een paar reuen die af en toe voor wat schermutselingen zorgden. Hierbij heeft Arko een snee op de neus opgelopen. Dit bloedde behoorlijk maar door er koude sneeuw op te houden was het bloeden al redelijk snel onder controle. Doordat er af en toe ferme hondentaal werd gesproken wilde Davey erg graag meeliften op de rug van zijn baasjes. Hij was onder de indruk. Ook Amie moest het af en toe behoorlijk ontgelden en zij probeerde dan ook tussen mijn benen de wandeling voort te zetten. Ook behoorlijk onder de indruk. Maar toen Trix lastig werd gevallen kwam haar vriendin Amie toch voor haar op. Heel dapper dat ze haar eigen angst op dat moment overwon. Ik ben trots op mijn meisje. Het leek erop dat sommige reuen door de sneeuw of kou wat pittiger waren dan anders. We hadden ook een achterhoede waarin Bandhu en Lisa liepen. De baasjes vonden het wat prettiger lopen voor hun honden en de beide honden en de baasjes konden het heel goed met elkaar vinden. Maar goed, we hebben allemaal erg genoten van de middag. Wat was het heerlijk en mooi wandelweer in een prachtig gebied. Na afloop bij de Clown was het ook weer heel gezellig. Hier waren zowel Davey als Amie erg aan het "herderen" als er weer mensen naar huis gingen. Ze zouden samen een prachtig koortje kunnen beginnen. Remco had eindelijk de ballenbak die hem beloofd was. Hij had geen tijd om zijn warme chocolademelk op te drinken. Hij maakte wel tijd om nog even lekker te kroelen met vooral Diva, maar ook wel een beetje met Amie. Dit zijn de mama en zus van Aaron, de hond van Remco en Monique. Foto's van de wandeling zijn te vinden op de navolgende linken:

Ellen van Vierbergen.

Voor alle foto's van Yvonne en Oskar, klik hier
Voor alle foto's van Jacky en Remon, klik hier
Voor alle foto's van Ellen en Peter, klik hier

Hieronder de film van Yvonne