dhcn
24-10-2016
archief 08-01-2011
Soesterduinen
Zaterdag 8 januari 2011 - wandeling Soesterduinen
Georganiseerd door Lex van Eimeren.

Zaterdag 8 januari was het zo ver. De eerste echte wandeling voor de DHCN, georganiseerd door Lex van Eimeren. Al voor december was de wandelagenda al klaar voor het hele jaar met behulp van enthousiaste leden die graag een wandeling willen organiseren.

Lex was de eerste in het nieuwe jaar. Het enige wat we niet in de hand hebben is het weer.
De weergoden voorspelden die dag niet echt mooi weer maar het was ronduit slecht. De hele weg in de auto naar de Soesterduinen gingen mijn ruitenwissers op topsnelheid. Af en toe iets minder maar aangekomen op de parkeerplaats was het net droog. Iedereen kwam keurig op tijd en tot onze verassing waren er ook leuke pups bij. Niet alleen Oudduitse herders maar er was ook een Witte Herder bij. Lex had alleen Djoek bij zich en we startten vanaf de parkeerplaats. Tot mijn grote verbazing lagen er nog grote plakkaten sneeuw en het eerste stukje was glibberen. Kijk uit voor de honden werd geroepen. Maar die hebben altijd nog 4 poten terwijl wij maar 2 benen hebben. Gelukkig was het een klein stukje en over de dennenboom klimmend konden wij het pad vervolgen. We besloten om het zand heen te lopen en onder de bomen te blijven want inmiddels begon het weer te regenen. De eigenaren van de pupjes gingen terug en wij staken een stuk zand over en de regen kwam toen wel over ons heen. Gelukkig hadden de honden hier geen last van want die renden lekker heen en weer. Khes had Branco weer gevonden en waren onafscheidelijk. Wat fijn dat alles zo goed verloopt tussen de honden.

Na een ruim uur kwamen we weer terug bij de parkeerplaats en inmiddels was daar een nieuw restaurant gebouwd. Het oude was gewoon een frietkraam waar je gewoon buiten moest zitten. We waren blij dat er nu een restaurant was waar je naar binnen kon maar helaas, de honden mogen er niet in. Toch maar weer buiten zitten dan. Het was gelukkig weer droog geworden en hebben nog even nagepraat op het terras. Na de koffie zijn we nog even naar het zand gelopen met Lex, Jan en Maj. Het was een leuke, gezellige wandeling.

Voor alle foto's gemaakt door Lex van Eimeren, klik hier.
Voor alle foto's gemaakt door Peter van de Wiel, klik hier