dhcn
16-12-2016

DHCN wandeling In Ulvenhout 11 december 2016

Wandeling Ulvenhout 11 december 2016

Een nieuwe plek, uitgezocht omdat we aanvankelijk nog geen wandeling ingevuld hadden! Ellen en Peter waren hier al eens gaan kijken, en omdat er makkelijk 5 kilometer met afwisselend landschap én een horecagelegenheid was, hebben we het aangedurfd.
Omdat beide honden van ellen loops waren, heeft PEter de wandeling geleid, Het vinden van de parkeerplaats was niet voor iedereen even makkelijk, maar een klein kwartier na de afgsproken tijd (het is tenslotte Noord-Brabant, toch?) liepen we over een van de vele lanen in het bos. Natuurlijk was het weer prachtig, en toonde het gebied zich in de winter haar hoge waterstanden, die hier horen. Al snel bleek dat een van onze deelnemers de weg hier erg goed kende, dus heeft zij de mooie plekjes uit het bos laten zien, en de oorspronkelijke route getoond. Die loopt langs een paar renveldjes, na oversteek van een gammel tweeplanks bruggetje. Op de veldjes maakte we de groepsfoto's. Ook wat achtergronden over het bos zijn we te weten gekomen: iIn juni bloeit hier de rapunzel dus zullen we dit bos met zijn Bavelsche Lei nog wel vaker op het menu zetten.

Al met al met 10 honden en vele baasjes een heerlijke wandeling, afgsloten bij de Fazanterie op het weliswaar niet al te warme terras, met een lekker biertje

Dank voor jullie deelname, en dan hebben we altijd de toto's nog! Ongeselecteerd deze keer: veel kijkplezier!

ulvenhout

Foto's PEter