dhcn
31-12-2017
Herplaatser Gezocht
Onderstaande personen zoeken een herplaatser
Herplaatser zoeken. Onderstaande personen zijn op zoek naar een (herplaatser) hond
momenteel hebben we 6 privéverzoeken en een algemeen verzoek (DCN geleidehonden)

2017-08

Geachte lezer,

 
Wij zijn op zoek naar een duitse herder uit een showline. Het liefst een wat oudere teef, die zindelijk is en de basiscommando's al beheerst.
Ze moet goed gesocialiseerd zijn en aan de lijn kunnen lopen.
Wij hebben nog een paar pubers met enige regelmaat thuis, die honden gewend zijn.
Zelf heb ik in het verleden een mechelaar gehad waarmee ik regelmatig er op uit trok
We wonen op een plek in hengelo waar ons nieuwe maatje prima tot haar recht kan komen.
 
Kunt u ons misschien voort helpen
 
met vriendelijke groet,

johan kuis johankuis@gmail.com
Goede dag,

Sinds 1 maart 2016 ga ik - als hobby - regelmatig wandelen met honden uit de buurt, ook in roedelverband.
Dit bevalt me zo goed, dat ik zopas een opleiding Honden Uitlaat Service gevolgd heb in de Martin Gaus Academie.
(Ik verwacht mijn resultaat van het examen gedurende de volgende drie weken.)

Na de zomervakantie (dus in september 2017) start ik mijn professionele HUS.

Daarom zoek ik een Oudduitse Herder. Hij zal elke werkdag minstens 10km meewandelen met mij en de roedel(s)!

Mijn ideale herplaatser is:
- een Oudduitse Herder van de werklijn
- een reu
- ongeveer twee jaar oud
- goed gesocialiseerd
- volgt de basiscommando's goed op
- rustig tegenover vreemde honden
- vrij van HD, ED en cataract
- sociaal (of in 't slechtste geval onverschillig) tegenover andere huisdieren: we hebben al een Engels Cocker Spaniel teefje van 10j. oud en een kattin, ook 10j. oud.

Met vriendelijke groet,

Chris Bastiaens

 

2016-07

Ik ben op zoek naar een volwassen herdershond, vanaf ongeveer 2 jaar.
Het maakt niet uit of het een reu of teef is, maar bij voorkeur wel gecastreerd/gesteriliseerd.
De hond moet met katten en paarden overweg kunnen. 

Gezinssituatie: Medio september verhuis ik (alleenstaand en zonder kinderen) naar een woonboerderij in de provincie Groningen, waar meer dan genoeg ruimte is voor het houden van mijn paarden aan huis en een hond.
Overdag zal de hond vrij kunnen lopen op een groot terrein (omheind) en beschut/ droog/warm kunnen liggen op de deel, die vastzit aan het woongedeelte. ‘s Avonds en ’s nachts zal de hond bij mij in huis zijn.

De hond is naast gezelschap bedoeld voor mijn veiligheid en van de paarden. De hond moet derhalve waaks zijn, maar wel betrouwbaar en de paarden tolereren. Bij voorkeur moet de hond goed kunnen luisteren en los kunnen lopen met het wandelen.

Het is mogelijk om na herplaatsing contact te houden en de hond te bezoeken. 

Greetje Oosting
0631161832
oosting.agb@gmail.com

(2016-04)

Gezocht voor mijn ouders van 80-plus een jonge herdershond, ca. 1-3 jaar oud, in de omgeving postcode 5800. Zij hebben een heerlijk grote boerderij en veel ruimte. De hond is bedoeld voor hun veiligheid en moet derhalve waaks zijn maar belangrijk is dat hij ook de kat tolereert. 
De hond zal een heerlijk leven hebben, ze zijn enorm goed voor dieren. Belangrijk is dat ie rustig en lief is, ZEER goed luistert naar commando's en los moet kunnen lopen zonder weg te lopen (op de boerderij en met wandelen). Hij zal overdag in een ren zitten, maar ook vaak eruit kunnen lopen of wandelen. 'S nachts verblijft hij in een berging die aan het huis grenst en moet hij waken.

groet Gerry, reacties graag aan gerleo@hetnet.nl

(2016-05)

Wij zijn opzoek naar een oud duitste herplaatser. Doordat we werken in posten kunnen we de opvoeding van een pup niet tot op ons nemen. Daarom zouden we graag een hond zoeken vanaf 1jaar ( iets jonger mag natuurlijk ook en ouder ook ). We hebben thuis zelf ook een teckel en een kat dus dat zouden wel vereisten moeten zijn waarmee hij of zij om kan.
Zelf wonen we aan de bos en hebben we 20 are waarop ze kunnen rondrennen en spelen.
Zoals ik al zei werken we in posten, dat betekend wel dat dz hond dan zo een 8 a 9 u alleen zal zijn .. Natuurlijk zal deze gewoon buiten mogen rondennen. Eens we thuis zijn mag ie mee binnen komen.
Zelf zijn we mensen die regelmatig gaan wandelen en zwemmen met de hond en als we niet gaan wandelen zijn we wel met het balletje aan het gooien in onze tuin..
Echter huren we wel een huis en onze verhuurders wonen langst ons.. Deze mensen kunnen er wel niet tegen dat een hond continu blaft of op het minste begint te blaffen dus hier zou ook wat rekening mee gehouden moeten worden.
Alvast bedankt!
Mvg Yentl & Elona

yentlschroyen@hotmail.com

dcn

Stichting DCN Geleidehonden is de jongste blindengeleidehondenschool van Nederland.

Opgericht door Pieter-Jan Blok, blindengeleidehondeninstructeur met ruim 15 jaar ervaring, en Elly de Kuiper, paraveterinair en enthousiast Duitse Herder liefhebber.

Als startende geleidehondenschool zijn wij in eerste instantie aangewezen op herplaatsers van ongeveer 8 tot 18 maanden die wij op kunnen leiden tot blindengeleidehond.

Naast een goed karakter, geen extreem ongewenst gedrag en goede sociale omgang met mensen en dieren, is het heel belangrijk dat de honden waar wij mee werken gezond zijn en geen fysieke klachten hebben of mogelijk kunnen krijgen.

Daarom worden alle honden bij binnenkomst door onze dierenarts gecontroleerd en laten we röntgenfoto’s maken van de heupen.

Uiteraard zijn wij druk bezig om een verantwoord fokprogramma op te zetten en ook daarvoor zoeken wij een teefje vanaf twee jaar.

Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan een teefje dat wellicht niet geheel voldoet aan de (schoonheids)eisen van een fokker of dat niet (meer) past in het fokprogramma.

Meer informatie over de geleidehondenschool is te vinden op www.guidedog.nl en onze facebookpagina www.facebook.nl/dcngeleidehonden .