dhcn
22-10-2017
Wandeling de Elzen Dordrecht
De Elzen bij Dordrecht  

Natuurgebied de Elzen

Nationaal Park De Biesbosch, op de grens van Brabant en Zuid-Holland, is een echt waterparadijs. Een uitgestrekt netwerk van kreekjes, eilanden en wilgenbossen. In deelgebied De Elzen mochten honden vroeger loslopen, maar dat is helaas aangepast vanwege bescherming van de natuur. Daar hebben we alle begrip voor, maar het blijft natuurlijk jammer.
In het gebied ten noorden van de Elzen (tussen het Speelbos en de Wieldrechtse Zeedijk / de wijk Sterrenburg) heeft Staatsbosbeheer een nieuw bosgebied aangelegd waar honden (op dit moment) wel het hele jaar los mogen lopen. Voor de baasjes een stuk minder spannend, maar voor honden nog steeds een heerlijke plek om te rennen en ravotten. We hopen dat dit nog lang zo blijft.
Horeca: Ja Zwemwater: Ja
Parkeren kan (gratis) bij Paviljoen De Viersprong aan de Noorderelsweg (aan de kruising met de Oude Veenweg). Vanaf de parkeerplaats loop je een stukje naar het noorden langs het Speelbos (honden aan de lijn) en dan kom je vanzelf in het nieuwe losloopgebied.


Gegevens omtrent wandeling
We verzamelen om 13.15 op de parkeerplaats (Noorderelsweg 6) en starten 13.30 uur met de wandeling. Er is een korte route voor de pups, alleen als we een tweede begeleider hebben! Na de wandeling, voor wie nog wat wil gebruiken, kunnen we met honden alleen buiten terecht bij de aanwezige horeca..

Adres: Noorderelsweg 6 (parkeerplaats)
3329 KH, Dordrecht

Aanmelden: bij
telefoonnummer (alleen op de wandeldag):

parkeerplaats

hippisch centrum