dhcn
6-03-2017
wandeling Haringvliet (zoet)
Haringvliet (zoet water)

Beschrijving wandeling

Het Haringvlietstrand is achter de Deltawerken, waardoor het water zoet is.

De wandeling is over het Quackstrand en aansluitende duinen bij de Haringvlietdam nabij Hellevoetsluis. Het is een heen en terug wandeling, met een totale lengte van iets meer dan 4 km, die begint op het strand langs het Haringvliet (zoet water) en daarna verder gaat over een pad door de duinen. De honden mogen direct vanaf de parkeerplaats los en mogen ook de gehele wandeling los blijven. Onderweg zijn er meerdere kleine strandjes en de honden die van zand en water houden kunnen hun hart hier ophalen. De wandeling is helaas NIET geschikt voor pupmobielen i.v.m. veel mul zand en steile stukken in de duinen. Mensen met jonge honden en puppen kunnen er voor kiezen om op het strand te blijven totdat de groep weer terug is. De totale duur van de wandeling zal tussen de 1,5 en 2 uur zijn.

De eetgelegenheid is in de buurt van de parkeerplaats.

Gegevens omtrent de wandeling
Adres start en eindpunt:
Oever 1 3221 AA Hellevoetsluis

Het adres van de parkeerplaats bij het keerpunt (voor de jonge honden): Schenkeldijk 4 3221 LG Hellevoetsluis Vanaf deze parkeerplaats even via het pad over de duinen, daar bevind zich een klein strandje. (100 meter ongeveer)

Aanmelden bij Marcel
telefoonnummer: (alleen op de wandeldag) 06


We verzamelen op de parkeerplaats om 13.15 uur, en vertrekken om 13.30 uur vanaf het strand. Hier en daar is het stevig klimmen en dalen. Op het eindpunt houden we een kleine pauze, om vervolgens terug te lopen naar het strand. Daar kunnen we wat gebruiken in een van de strandtenten (afhankelijk van wie er open is)

Route beschrijving: volg de A15/N15 vanaf Rotterdam tot voorbij Rozenburg. Neem vlak na de Thomassentunnel afslag 12 richting Hellevoetsluis (N57). Deze iets meer dan 12 km volgen tot de laatste rotonde voor de haringvlietdam. Hier links (N497), en bij de eerst volgende rotonde rechts en dan direct weer rechts, om daarna parallel aan de N497 te gaan rijden. Hierna rechtdoor blijven rijden tot vlak voor de haringvlietdam, aan de linkerzijde is dan de parkeerplaats. Het Quackstrand staat vanaf de N497 ook reeds op bordjes aangegeven. Wanneer u uit de richting van Stellendam komt over de N57 neem dan de eerste rotonde rechts na de haringvlietdam. Hierna dezelfde route volgen zoals hierboven is beschreven.

aanrijroute

parkeerplaatsen

wandelroute