dhcn
24-10-2016
Wandeling Kaatsheuvelse IJsbaan
Kaatsheuvelse IJsbaan

Beschrijving wandelgebied
De looslooproute ligt in het westelijk deel van de Loonse en Drunense Duinen, een nationaal park. Het ven "De Kaatsheuvelse IJsbaan" is tijdens de crisis in de 30-er jaren van de vorige eeuw als werkproject uitgegraven. Het water is niet diep, in de zomermaanden moeten we daarom rekening houden met blauwalg.
Vanuit het ven loop je langs de zandverstuiving, die sedert enkele jaren weer open is. Daarvoor heeft een heel bos Vliegdennen moeten wijken. Het zand is hier terecht gekomen na de laatste ijstijd. De vliegdennen zijn destijds aangeplant om het verstuiven tegen te gaan, en de akkertjes te beschermen. Vanuit de zandvlakte komen we bij de Roestelberg. Vroeger liepen de wegen (zandpaden) door dit gebied, en was dit een rustplaats.
Door het loofbos (ook heuvelachtig) lopen we weer terug naar het startpunt.

Gegevens omtrent de wandeling
We verzamelen op de Parkeerplaats aan de Waalwijksebaan ongenummerd in Kaatsheuvel om 13.15 uur. Als de groep groot is en omdat de wandeling op zaterdag valt, kunt u zovast naar het startpunt lopen op het eerste speelstrandje bij het ven vanwaar de wandeling om 13.30 uur begint. Alhoewel de route maar 3.5 km is doen we er toch ruim een uur over vanwege het mulle zand en de vele klimmetjes.
De horecagelegenheid bepalen we bij de wandeling: afhankelijk van het seizoen gaan we naar Camping Duinlust, of naar restaurant he Galgenwiel in Waalwijk (enkele minuten rijden).
Aanmelden bij Ellen.
telefoonnummer (alleen op de wandeldag) 0628 254975

Aanrijroute
Bij Waalwijk: Let op Het knooppunt A59/N261 is recent omgebouwd. Volg daar de richting TILBURG.

Ook de N261 krijgt ongelijkvloerse kruisingen waardoor de afslag bij Kaatsheuvel/Sprang-Capelle is gewijzigd. Sla af bij het NH-Hotel, rijd naar de rotonde, ga deze 3/4 rond. Volg camping Duinlust.
aanrijroute

route wandleing