Indien niet goed leesbaar, klik hier voor de web versie.

image001.png

image003.jpg

Nieuwsbrief – augustus 2013

DHCN Wandelingen. EXTRA wandeling!

 

Zondag 11 augustus EXTRA wandeling rondom de Kaatsheuvelse IJsbaan

 

info Ellen van Vierbergen (mail: Ellen) Graag aanmelden!

 

Verzamelpunt : parkeerplaats aan de Waalwijkse baan

Deze wandeling heeft een ven: de Kaatsheuvelse IJsbaan. Mogelijk moeten wij vanwege blauwalg deze vermijden. Blauwalg kan wat irritatie op de huid van de hond geven. Blijf dus op de parkeerplaats wachten voor instructie.

 

 

zondag 8 september - Katwijk-Noordwijk

 

De klassieker onder de strandwandelingen. Met doorgaans een grote groep lopen we vanaf het parkeerterrein bij Katwijk via het strand naar Noordwijk vv. In Noordwijk pikken we een terrasje vóór de terugtocht.

Organisatie Maj Opdam - angelofwassenaer@gmail.com

Pup info! Het is druk in de kraamkamers deze zomer.

 

(Oud) Duitse Herder Langstokhaar kennel – “Angel of Wassenaer
Op 6 juni is Amitiël-Aiki bevallen van 11 gezonde pups ! Lees meer,

 

Oudduitse Herder kennel - "Of Koda’s Place"
Op 13 juni is Raya Marindytree bevallen van 10 gezonde pups ! Lees meer,

 

Oudduitse Herder kennel - "of the Heart of Lothian"

Op 9 juli is Pippa (Pippa Boyan of the Heart of Lothian) bevallen van 9 gezonde pups! Lees meer

 

Oudduitse Herder kennel -From Luna Wolfskin”

Half juli heeft er een geslaagde dekking plaats gevonden tussen Wuschel (Fuschel von Schloss Bladenhorst) en Bruno (Kameron from the Neverland Ranch)

 

Op 28 juli is Teska (Helen of Heartland) van kennel "van 't Neerland" bevallen van 8 pups waarvan 4 reutjes en 4 teefjes. Een reutje heeft het niet gehaald.

 

Oudduitse Herder kennel "van de Seeduynen":
Midden
juli heeft er een geslaagde dekking plaats gevonden tussen Djingha (Angel of Wassenaer’s Dabriël-Djingha) en Aklip (Aklip from Zew Wilka).

 

DHCN Bokaal 2013

 

Onze show is wederom een prachtige show geweest met veel gezelligheid! Met veel plezier hebben we naar elkaars honden gekeken, en met elkaar gesproken. We zijn al weer bezig met de voorbereiding van de show voor 2014, waarvoor u naar alle waarschijnlijkheid het weekend van 11 en 12 april moet vrijhouden!

Op de website de uitslagen van dit jaar:

 

Kameron From the Neverland Ranch van Pauline Pleus werd de Best in Show:

 

 

 

Pauline van harte gefeliciteerd!

 

Zomer 2013

Beste ODH liefhebber.

 

Eindelijk, daar was tie dan: die mooie zomer. Na een koud en nat voorjaar (het leek af en toe nog wel winter) kunnen we dan nu volop genieten van ons mooie weer. Met temperaturen tot boven de 30 graden hebben we voor het eerst sedert 2006 weer eens een echte hittegolf te pakken. Voor onze honden reden om werkelijk ieder plas op te zoeken voor verkoeling.

De warmte brengt echter ook wat vervelende diertjes in het water. Met name in stilstaand water ontwikkeld zich al snel de blauwalg. Niet levensbedreigend, maar wel lastig voor de huid en de darmen van uw hond en trouwens ook van uzelf. Blauwalg is herkenbaar aan een blauwgroene (!) olieachtige laag op het water.

 

Thuis hebben we een badje voor de honden zelf. Gevuld met “bekend” leidingwater!

Ik hoop dat het mooie weer nog een tijdje aanhoud. Geniet ervan samen met de honden !

 

 

 

 

 

Peter van de Wiel

Vz DHCN

Hulp gevraagd!

Een vereniging leiden kost veel tijd. We proberen altijd datgene te doen waar we zelf goed in zijn.

Daarom is er behoefte aan mensen die kunnen zorgen voor de informatieverstrekking: bijhouden van de website en het verzorgen van de nieuwsbrieven en Herderleven uitgaven. Bent u zo iemand meldt u zich dan aan bij het bestuur! Wij wachten op uw mailtje.

 

Ook geïnteresseerd in de erfelijkheid van onze honden, en bekend met dit terrein? Voor de geneticacommissie zoeken wij nog enthousiaste medewerkers, om mee vorm te geven aan het fokbeleid in onze DHCN. Past dit profiel u? Meldt u dan aan via  uw mailtje

 

Tot slot zoekt een van onze leden een persoon of personen die een workshop kunnen geven. Wij zouden die dan kunnen combineren met een lezing. Graag uw reactie via dit mailadres

U ontvangt deze nieuwsbrief als lid van de DHCN, of als bekende van een van onze leden of fokkers. Heeft u vragen en of opmerkingen, stuurt u dan even een mailtje naar; redactie.dhcn@gmail.com